„Până hăt de carte!” la Ciortești

După bibliotecile din Probota, Erbiceni si Andrieşeni, a venit rândul celei din Ciorteşti să beneficieze de donaţia a 237 de cărți strânse în urma campaniei „Până hăt de carte!” lansate în luna martie de către Biroul parlamentar al senatorului USR de Iaşi Dan Lungu.

Campania se bazează pe sprijinul comunităţii, cărțile fiind strânse datorită donaţiilor mai multor cetăţeni.

„Până hăt de carte!” încearcă să răspundă unor probleme culturale grave cu care se confruntă mediul rural românesc: lipsa cronică de fonduri pentru achiziții de carte şi scăderea dramatică a numărului de cititori (în jur de 50 % de populația de peste 16 ani nu a citit nicio carte în ultimul an).

Această campanie a USR Iaşi merge mai departe iar invitaţia rămâne valabilă şi în următoarele luni: cei care doresc vor putea dona în continuare, unul sau mai multe volume, la punctele de colectare amenajate cu sprijinul partenerilor. Acestea sunt:

· Biroul Parlamentar: Str. Grigore Ureche, nr. 3, bloc Walter Mărăcineanu, mezanin;
· Retro Cafe: Str. Lascăr Catargi, nr. 50;
· Meru: Bld. Carol I, nr. 3;
· Teatru Fix: Str. Cuza Vodă, nr. 10;
· Acaju: Str. Sf. Sava, nr. 15;
· Cafeneaua Noastră: Str. Sf. Lazăr, nr. 30;
· Harmony Café: Str. Păstorului, nr. 6 (lângă Hotel T23, Campus Tudor Vladimirescu).

Totodată, cei care vor să doneze şi se află în imposibilitatea de a ajunge la locaţiile mai sus menţionate pot contacta organizatorii campaniei la nr de telefon 0725. 321 313 şi o echipă de voluntari se va deplasa la domiciliu.

Comentează:

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *