USR somează Primăria Iași să rezolve situația căminului social din Canta

Partidul Uniunea Salvați România somează Primăria Iași să rezolve situația imobilului de locuințe sociale din strada Canta, nr 60B, care, la nici o lună de la verificarea reprezentanților Direcției Fond Locativ a municipalității, prezintă aceleași condiții improprii locuirii, precum igrasie, mucegai, mizerie, țevi sparte, lipsa luminii pe casa scării și altele.

La verificarea din 29 iunie 2017 a căminului social din Canta reprezentanții Direcției Fond Locativ, din subordinea Primăriei Municipiului Iași, au constatat că 11 apartamente au ajuns într-un stadiu avansat de degradare, iar singura măsură dispusă a fost notificarea chiriașilor ca în termen de 30 de zile să aducă locuințele la starea inițială, în caz contrar urmând să fie începute procedurile în vederea evacuării. Din păcate, nu doar acele 11 apartamente prezintă probleme, ci întreaga clădire se află într-o stare deplorabilă, iar reprezentanții Primăriei nu au luat nicio măsură în această privință.

Cameră din căminul social din Canta. Credit foto: reporteris.ro

Mai mult, reprezentanții acestei Direcții nu au ținut cont că printre chiriași se numără multe persoane aflate în imposibilitate fizică sau materială de a-și aduce locuințele la starea dorită. Persoane cu handicap au fost repartizate în camerele pline de mucegai ale căminului, iar un exemplu mai concludent este cel al celor doi bătrâni cu retard sever, care urmează să fie evacuați pentru penalități, dar și pentru că nu au curățenie în cameră. Camera lor arată într-o stare dezastruoasă în principal din cauza unei țevi sparte pe care Termoservice, în calitate de administrator al blocului, a refuzat constant să o repare.

Condițiile din căminul din Canta sunt inumane, oamenii nu au apă caldă, iar țevile sunt sparte peste tot. Reprezentanții Termoservice, care administrează căminul, trebuie să își facă treaba și să repare țevile, astfel încât locatarii, printre care familii cu copii, să aibă condiții decente în camere”, a declarat Cosette Chichirău, deputata USR de Iași.

USR Iași solicită reprezentanților Primăriei să vină cu soluții concrete pentru ca acești oameni în nevoie să ducă un trai decent, nu doar cu amenințări de evacuare.

Comentează:

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *