Detalii despre activitatea parlamentară a senatorului USR Dan Lungu

Pe site-ul http://senatordanlungu.ro puteți găsi detalii despre activitatea politică a senatorului USR de Iași Dan Lungu, incluzând un raport de activitate pentru prima sesiune parlamentară, raport care prezintă detaliat activitățile din Parlament și din circumscripția din Iași și care poate fi consultat public la acest link.

Pe scurt, prima sesiune parlamentară a senatorului USR Dan Lungu s-a concretizat prin semnarea a 12 inițiative legislative, dintre care trei propuse de către senatorul ieșean, adresarea unui număr de 11 întrebări, 13 interpelări, dintre care una menită prim-ministrului României, dar și prin luarea cuvântului de 20 de ori în plenul Senatului.

Totodată, prin proiectul „Până hăt de carte!”, inițiat și coordonat de domnia sa, peste 1.000 de cărți au fost strânse și donate, până la data de 8 septembrie inclusiv, bibliotecilor din zone rurale ale județului Iași – Ciortești, Andrieșeni, Erbiceni, Probota, și Gorban.

În materie de interpelări, s-au abordat teme relevante atât pentru comunitatea locală din Iași, cât și pentru domeniul culturii în general. Au fost realizate interpelări cu privire la revitalizarea vieții culturale în mediul rural și rolul căminelor culturale, verificarea situării Iașului în „Programul național de înființare de parcuri tehnologice” sau pentru a încerca determinarea stadiul studiului de fezabilitate pentru construcția autostrăzii Ungheni – Iași – Târgu Mureș.

Comentează:

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *