„Până hăt de carte!” la Gorban

Vineri, 8 septembrie 2017, campania „Până hăt de carte!” lansată de senatorul USR Dan Lungu a ajuns la biblioteca din comuna Gorban, județul Iași. Această campanie urmărește încurajarea lecturii în ruralul ieșean, îmbunătățirea fondului de carte, și încearcă să contribuie la formarea unei noi generații de cititori și consumatori de cultură.

În cadrul acestui eveniment la care au mai participat primarul comunei, Ion Rotaru, bibliotecara Luminița Ciortescu, senatorul USR Dan Lungu, și Sebastian Ghica, șeful de cabinet, 270 de cărți strânse din donații au fost puse pe rafturile acestei biblioteci.

Biblioteca din comuna Gorban este a cincea bibliotecă din ruralul ieșean vizată de campania „Până hăt de carte!”, după cele din Probota, ErbiceniAndrieşeni, și Ciortești.

Această campanie a USR Iaşi merge mai departe iar invitaţia rămâne valabilă şi în următoarele luni: cei care doresc vor putea dona în continuare, unul sau mai multe volume, la punctele de colectare amenajate cu sprijinul partenerilor. Acestea sunt:

· Biroul Parlamentar: Str. Grigore Ureche, nr. 3, bloc Walter Mărăcineanu, mezanin;
· Retro Cafe: Str. Lascăr Catargi, nr. 50;
· Meru: Bld. Carol I, nr. 3;
· Teatru Fix: Str. Cuza Vodă, nr. 10;
· Acaju: Str. Sf. Sava, nr. 15;
· Cafeneaua Noastră: Str. Sf. Lazăr, nr. 30;
· Harmony Café: Str. Păstorului, nr. 6 (lângă Hotel T23, Campus Tudor Vladimirescu).

Totodată, cei care vor să doneze şi se află în imposibilitatea de a ajunge la locaţiile mai sus menţionate pot contacta organizatorii campaniei la nr de telefon 0725. 321 313 şi o echipă de voluntari se va deplasa la domiciliu.