Duminică seara ne găsim în stradă!

Susținem protestul împotriva modificării legilor justiției și Codului fiscal și salutăm faptul că marile confederații sindicale se alătură protestelor devenite tradiționale de duminică seara.

Blocul Național Sindical, Cartel Alfa și organizațiile civice își unesc eforturile și cheamă la proteste de stradă.

39 de grupuri civice și organizații neguvernamentale, precum și confederațiile sindicale Blocul Național Sindical (alcătuit din 34 de federații profesionale) și Cartel Alfa (alcătuit din 41 de federații profesionale) fac apel la “fiecare român să ceară în stradă, duminică, 26 noiembrie 2017, la ora 18.00, retragerea legilor Justiției și a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea în Parlament a ordonanței privind modificarea legislației fiscale și demisia imediată a Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului”.

“Actuala coaliție de guvernare susține hoția, ineficiența, haosul și lipsa de transparență, invocând câștigarea alegerilor cu un program de guvernare nerespectat. Viitorul nostru și al copiilor noștri este în pericol. E momentul să cerem o schimbare politică de substanță pentru a evita în ultimul ceas o catastrofă națională din care ne vom reveni în decenii.

Pentru toate acestea chemăm românii în stradă pentru o luptă pașnică a României cinstite cu hoția, autoritarismul și sărăcia.

Mai multe detalii aici.

Detalii despre protest la Iași pot fi găsite aici.

USR Iași susține demersurile societății civile și îndeamnă toți membrii și simpatizanții să se alăture, în calitate de cetățeni, protestelor ce vor avea loc duminică în întreaga țară.