„Până hăt de carte!” la Cotnari

Cotnari este cea de-a șaptea comună din județul Iași în care ajunge campania „Până hăt de carte!” lansată în luna martie de către Biroul parlamentar al senatorului USR de Iaşi Dan Lungu.

Astăzi, 17 noiembrie 2017, 320 de cărți au fost donate bibliotecii din comuna Cotnari. Această campanie se bazează pe sprijinul comunităţii, cărțile fiind strânse datorită donaţiilor mai multor cetăţeni.

Campania își propune îmbunătățirea fondului de carte în rural ieșean. La nivelul județului Iași majoritatea cărților din bibliotecile rurale nu provin din achiziții, cum ar fi normal, ci din donații. Se mai urmărește prin această campanie încurajarea lecturii în ruralul ieșean, în condițiile în care în 2016 cifra totală a cititori activi din județul Iași a coborât la 161.011 de la 180.000 de cititori activi în 2012.

La evenimentul de astăzi au participat Mihaela Nistor, director al Școlii Gimnaziale „Cezar Petrescu” din Hodora, Oana-Elena Pralea, director al Școlii profesionale „Ștefan cel Mare” Cotnari, Vasile Crețu, primarul comunei, Dorin Cozan, bibliotecar, Dan Lungu, senator USR și Sebastian Ghica, șeful de cabinet.

Această campanie a USR Iaşi merge mai departe iar invitaţia rămâne valabilă şi în următoarele luni: cei care doresc vor putea dona în continuare, unul sau mai multe volume, la punctele de colectare amenajate cu sprijinul partenerilor. Acestea sunt:

· Biroul Parlamentar: Str. Grigore Ureche, nr. 3, bloc Walter Mărăcineanu, mezanin;
· Retro Cafe: Str. Lascăr Catargi, nr. 50;
· Meru: Bld. Carol I, nr. 3;
· Teatru Fix: Str. Cuza Vodă, nr. 10;
· Acaju: Str. Sf. Sava, nr. 15;
· Cafeneaua Noastră: Str. Sf. Lazăr, nr. 30;
· Harmony Café: Str. Păstorului, nr. 6 (lângă Hotel T23, Campus Tudor Vladimirescu).

Totodată, cei care vor să doneze şi se află în imposibilitatea de a ajunge la locaţiile mai sus menţionate pot contacta organizatorii campaniei la nr de telefon 0725. 321 313 şi o echipă de voluntari se va deplasa la domiciliu.