USR Iași cere demisia președintelui urmărit penal al CJ, Maricel Popa

USR Iași cere demisia şefului Consiliului Judeţean Iaşi Maricel Popa, după ce DNA a anunţat punerea acestuia sub urmărire penală pentru comiterea a trei fapte de abuz în serviciu.

Președintele USR Iași, deputata Cosette Chichirău, a declarat că “oameni precum Maricel Popa ţin Iaşiul în sărăcie”.

“E o nouă pată pe imaginea Iaşului, în condiţiile în care scandalurile de corupţie în administraţia ieşeană s-au ţinut lanţ în ultimii ani. Oameni ca Maricel Popa ţin România şi Iaşiul în sărăcie şi subdezvoltare, la periferia Europei, când am putea fi în inima ei prin accesiunea la zona Schengen şi moneda euro. Fără corupţie, am ajunge departe. Ne-am săturat, gata, să plece Maricel Popa şi toată gaşca de hoţi. Demisia“, a mai spus Cosette Chichirău.

Reamintim că după ce ieri a fost invitat la DNA, preşedintele CJ și liderul PSD Iași Maricel Popa a fost pus sub urmărire penală pentru trei infracțiuni de abuz în serviciu. Acesta este acuzat că în 2016 a vrut să scoată din contractul cu Consiliul Județean o firmă care lucra pe drumul spre Voineşti pentru a oferi asfaltările şi deszăpezirile firmei Eky Sam din Târgu Frumos. (Ziarul de Iasi)