Guvernarea PSD-ALDE duce Autostrada Iași – Tg. Mureș în derizoriu

Autostrada Iași – Tg. Mureș, care a coagulat societatea civilă din mai multe județe din regiune, care a captat atenția presei și opiniei publice locale cu atâta pasiune mai ales în ultimile luni de zile, care a beneficiat de susținerea atâtor specialiști și de prezentarea atâtor avantaje concrete pentru regiune, care ne-a făcut pe mulți dintre noi să visăm și să sperăm într-un Iași mai conectat la Europa și mai puțin neglijat, este desființată și aproape aruncată la gunoi cu o simplă propoziție de ministrul transporturilor Felix Stroe.
 
La puțin timp după declarațiile controversate ale senatorului PSD băcăuan Dragoș Benea care susținea ca prioritar segmentul de autostradă Bacău – Brașov, ministrul transporturilor anunță că e mai ieftin și mai bine ca de la Iași la Tg.Mureș să se ajungă pe autostradă prin, coincidență, Bacău și Brașov. Această declarație a fost făcută aseară, în cadrul şedinţei Comisiei de buget a Parlamentului, Stroe fiind interpelat de deputatul ieşean USR Cosette Chichirău pe această temă. De notat este că la această ședință, ceilalți 16 din 17 parlamentari de Iași au fost absenți, probabil considerându-se incapabili să mai încline balanța puterii în favoarea Iașului, pentru că, deja putem deduce cu toții, or fi realizat și ei ca vocea unui senator PSD de Bacău susținut de PSD la nivel central e mai puternică oricum decât vocile a 16 parlamentari de Iași uniți cel puțin la nivel declarativ de scopul comun al autostrăzii. La această comisie de buget s-a discutat bugetul și prioritățile Ministerului Transporturilor pe 2018-2021, fiind evenimentul cel mai important din an la care orice parlamentar ieșean aparent susținător al autostrăzii ar fi trebuit să participe. Participarea la Comisia de Buget este permisă oricărui deputat pentru a susține amendamente.
 
Este dezolant să constatăm din nou ca oricât de mult și-ar dori societatea civilă din Iași și nordul Moldovei ca regiunea să fie tratată cu respect la nivel central și să beneficieze de investițiile cuvenite, Iașiul nu are niciun cuvânt de zis la nivel guvernamental în România cât timp coaliția PSD-ALDE este la putere. Faptul că opinia publică s-a mobilizat și s-a unit pe această temă face acest tratament primit din partea guvernării PSD cu atât mai dureros și mai dezamăgitor.
 
Guvernarea PSD a făcut cu această ocazie două lucruri la care se pricepe de minune: a promis ceva ce nu va face niciodată și a lansat o diversiune perfectă prin faptul că de acum încolo se va discuta mult și bine dar și la fel de inutil despre care autostradă să se facă, comparându-se costuri și făcându-se studii de fezabilitate de parcă acestea chiar ar conta pentru ei, de parcă nu tot interesele mafiei de partid și incompetența lor vor avea ultimul cuvânt de zis.

Comentează:

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *