USR Iași susține demascarea neregulilor bugetare din primăriile județului

USR Iași a anunțat prin intermediul președintei filialei, Cosette Chichirău, la jumătatea lunii ianuarie, concluziile proiectului privind transparentizarea salariilor din primăriile județului Iași.

Începând cu noiembrie 2017 s-au trimis solicitări către primăriile din județ în vederea furnizării sau publicării datelor privind veniturile salariale ale funcțiilor din cadrul acestor instituții. Conform legii 153/2017, art 33, primăriile sunt obligate să publice aceste date în locurile prevăzute de lege, atât la sediu propriu cât și pe pagina proprie de internet. În urma acestor solicitări, au fost evidențiate mai multe nereguli precum lipsa paginilor web, lipsa numerelor de telefon sau chiar refuzul unor primarii din județ de a da răspuns. Dintre cele 98 de primarii din județ, un număr de 24 nu au răspuns, sau au răspuns parțial, evitând să publice salariul actualului primar și viceprimar.

Menționăm că din primăriile care au dat curs solicitării și au oferit un răspuns clar, s-a putut remarca faptul că nu a existat caz care să nu mărească salariul la limita superioară admisă de legea 153/2017.

Echipa USR Iași dorește să atragă atenția asupra articolului publicat astăzi de către reporteris.ro privind salariul primarului din localitatea Moșna. Această investigație jurnalistică vine în completarea datelor publicate de noi la jumătatea lunii ianuarie, și evidențiază deasemenea diverse neregularități în modul în care administrația din această localitate cheltuiește banul public: “Activitatea Primăriei nu este extrem de complicată: are în derulare un proiect de 300.000 de euro pentru o grădiniță și câteva proiecte în așteptare prin PNDL” ( http://reporteris.ro/…/85285-primarul-din-mo%C8%99na-c… )

Invităm oamenii să ne semnaleze în continuare astfel de probleme din localitățile proprii, atât nouă cât și reporterilor locali. Pentru mai multe informații privind salariile primăriilor din județul Iași, accesați link-ul: https://iasi.usr.ro/primarii/main.html

Comentează:

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *