„Până hăt de carte!” la Sinești

Campania „Până hăt de carte!” lansată pe 27 martie 2017 de către Biroul parlamentar al senatorului USR de Iaşi Dan Lungu, a ajuns la a noua comună: Sinești. Sâmbătă, 3 februarie 2018, prin această campanie, 405 cărți au fost donate bibliotecii din această comună.

În lunile trecute, prin campania „Până hăt de carte!”, un număr de 2.340 de cărți au ajuns în rafturile bibliotecilor a opt comune ieșene. Aceste cărți au fost strânse în urma apelului public lansat în luna martie a anului 2017 de către Biroul parlamentar al senatorului USR Dan Lungu.

Din martie și până în prezent, 390 de cărți au ajuns la biblioteca din comuna Răducăneni, 410 cărți la cea din Probota, 250 la Erbiceni, 240 la Andrieșeni, 237 la Ciortești, 270 la Gorban, 223 la Moșna și 320 la Cotnari. Sunt multe probleme cu care ne confruntăm în ceea ce privește consumul de cultură și educația din țară, însă problemele mediului rural par mereu să fie puse pe o listă de așteptare.

„Mă bucur de fiecare dacă când reușim să ducem câteva sute de cărți al bibliotecile din mediul rural. Cred că investiția în educația românilor ar trebui să fie prioritară fiecărui Guvern, indiferent de culoarea sa politică, mai ales că în ultima vreme se discută din ce în ce mai mult de reformarea educației. Aceasta de aici trebuie să înceapă, din satele României, unde copiii trebuie îndrumați către școală, către lectură, ca să le deschidă porți spre un viitor care, altfel, le-ar fi refuzat. Să poată contribui ei înșiși la schimbarea pe care o dorim a țării”, a declarat Dan Lungu, senator USR Iași.

Campania merge mai departe iar invitaţia rămâne valabilă şi în următoarele luni: cei care doresc vor putea dona în continuare, unul sau mai multe volume, la punctele de colectare amenajate cu sprijinul partenerilor. Acestea sunt:

· Biroul Parlamentar: Str. Grigore Ureche, nr. 3, bloc Walter Mărăcineanu, mezanin;
· Retro Cafe: Str. Lascăr Catargi, nr. 50;
· Meru: Bld. Carol I, nr. 3;
· Teatru Fix: Str. Cuza Vodă, nr. 10;
· Acaju: Str. Sf. Sava, nr. 15;
· Cafeneaua Noastră: Str. Sf. Lazăr, nr. 30;
· Harmony Café: Str. Păstorului, nr. 6 (lângă Hotel T23, Campus Tudor Vladimirescu).

Totodată, cei care vor să doneze şi se află în imposibilitatea de a ajunge la locaţiile mai sus menţionate pot contacta organizatorii campaniei la nr de telefon 0725 321 313 şi o echipă de voluntari se va deplasa la domiciliu.