Mostră de cheltuire a banului public de către administrația municipiului Iași

Pentru proiectul decorativ “Orășelul Iepurașilor” care include căsuțe tematice, ouă gigant vopsite, ciupercuțe, și alte asemenea, administrația municipiului Iași prin intermediul SC Servicii Publice Iași SA cheltuie prin atribuire directă, fără licitație, nu mai puțin de 130 000 RON (adică 28 000 Euro, sau 1 miliard 300 milioane lei vechi), către SC Umbrella Management SRL, firmă cu sediul în Bd. Tudor Vladimirescu, Iași.

Această firmă, SC Umbrella Management SRL, specializată în decoraţii de Paşti şi Crăciun de pe pietonalul din centrul Iașiului, este în topul primelor 10 firme abonate la banii publici din Iași alcătuit de Ziarul de Iași în ianuarie 2018: https://www.ziaruldeiasi.ro/…/exclusiv-atribuiri-directe-fa…

În acel articol se mai menționează că doar două contracte cu municipalitatea ieșeană i-a adus acestei firme 260.000 lei în 2017, și în plus, valoarea totală a fondurilor publice accesate de firmă în 2017 este comparabilă cu cifra de afaceri pe anul 2016 a societăţii (297.483 lei).

Banii publici sunt banii noștri, sunt taxele și impozitele noastre, iar cheltuirea lor nesăbuită sau discreționară arată cel puțin lipsa de respect a autorităților ieșene față de contribuabil, față de cetățean, față de fiecare dintre noi.

Deputat USR de Iași Cosette Chichirău a propus luna trecută o inițiativă legislativă care ar obliga autoritățile să publice toate contractele din oficiu. Datele arată că România este pe primul loc în UE în ceea ce privește costul corupției în achizițiile publice, prețul mediu per contract fiind mai mare cu aproximativ 33% decât în restul țărilor europene.

În 2020, oamenii cinstiți și competenți trebuie să câștige alegerile.

Comentează:

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *