„Până hăt de carte!” la Popești

La un an de la startul său, proiectul “Până hăt de carte!” ajunge și în comuna Popești.

In urma apelului public lansat în luna martie 2017, de către Biroul parlamentar al senatorului USR Dan Lungu, peste 3100 de cărți au fost stranse si donate unor biblioteci din comune ale județului Iași. La acestea se adaugă donația de sâmbătă, 17 martie 2018, când Biblioteca „Dimitrie Sturza” din Popești a primit 417 volume.

Până în prezent, 390 de cărți au ajuns la biblioteca din comuna Răducăneni, 410 cărți la cea din Probota, 250 la Erbiceni, 240 la Andrieșeni, 237 la Ciortești, 270 la Gorban, 223 la Moșna, 320 la Cotnari, și 405 la Sinești.

„Este foarte important să sensibilizăm cât mai mulți oameni care să doneze o carte pentru cei din mediul rural, care de multe ori sunt uitați de lume. Bucuria cu care ne întâmpină când mergem la ei este atât de importantă pentru noi, iar acest lucru merită tot efortul. Dacă donezi o carte, e ca și cum ai deschide o ușă către noi lumi celor care nu pot face asta. Dacă într-un an de la lansare am reușit să deschidem măcar una pentru vreun copil sau profesor, atunci pentru noi este cea mai mare bucurie”, spune Dan Lungu, Senator USR Iași, inițiatorul campaniei.

Menționăm că proiectul „Până hăt de carte!” s-a născut în urma depistării problemelor cu care ne confruntăm în ceea ce privește consumul de cultură și educația din țară, în special cele care privesc mediul rural. De cele mai multe ori, problemele mediului rural sunt puse pe modul „așteptare” și mai apoi uitate cu desărvârșire.

Campania merge mai departe iar invitaţia rămâne valabilă şi în următoarele luni: cei care doresc vor putea dona în continuare, unul sau mai multe volume, la punctele de colectare amenajate cu sprijinul partenerilor. Acestea sunt:

· Biroul Parlamentar: Str. Grigore Ureche, nr. 3, bloc Walter Mărăcineanu, mezanin;
· Retro Cafe: Str. Lascăr Catargi, nr. 50;
· Meru: Bld. Carol I, nr. 3;
· Teatru Fix: Str. Cuza Vodă, nr. 10;
· Acaju: Str. Sf. Sava, nr. 15;
· Cafeneaua Noastră: Str. Sf. Lazăr, nr. 30;
· Harmony Café: Str. Păstorului, nr. 6 (lângă Hotel T23, Campus Tudor Vladimirescu).

Totodată, cei care vor să doneze şi se află în imposibilitatea de a ajunge la locaţiile mai sus menţionate pot contacta organizatorii campaniei la nr de telefon 0725 321 313 şi o echipă de voluntari se va deplasa la domiciliu.

Comentează:

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *