Continuarea proiectului USR Iași privind salariile din primăriile din județ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În condițiile în care PSD pregăteşte pensii speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene (https://www.facebook.com/USRNational/posts/1708976192526891), USR Iași continuă proiectul care vizează transparentizarea salariilor publice din primăriile județului Iași.

În baza legii 153/2017, art. 33 privind transparența veniturilor salariale, toate primăriile din țară sunt obligate să publice liste cu toate funcțiile care au finanțare asigurată din fonduri publice, și salariile aferente acestora, în locurile prevăzute de lege, la sediul propriu și pe pagina proprie de internet.

USR Iași a demarat spre finalul anului trecut o campanie de trimitere de solicitări către primăriile din județul Iași în vederea colectării și centralizării de date privind aceste venituri salariale. Aceste date au fost colectate și pot fi accesate la adresa: https://iasi.usr.ro/primarii/main.html

Am promis atunci că vom reveni cu informații asupra acestor date și pe parcursul anului 2018, deoarece conform Articolului 33, 1, din legea 153/2017, aceste informații salariale trebuie să fie actualizate și făcute disponibile publicului de către primării de 2 ori pe an (până pe 31 martie și respectiv 30 septembrie).

Prin urmare am demarat astăzi o nouă campanie de trimitere de e-mailuri către primăriile de județ, prin care solicităm celor care nu și-au actualizat sau chiar publicat aceste date, să o facă, după cum cere legea. Astăzi, 11 mai 2018, doar 36 din 98 de primarii din județ au afișate online aceste date calculate pentru anul în curs (2018): Balș, Bârnova, Belcești, Ciohorăni, Ciurea, Costești, Deleni, Dolhești, Drăgușeni, Focuri, Grajduri, Hârlău, Horlești, Iași, Ion Neculce, Lespezi, Mircești, Mironeasa, Moșna, Moțca, Oțeleni, Pașcani, Plugari, Răducăneni, Roșcani, Ruginoasa, Scânteia, Șcheia, Sinești, Stolniceni-Prăjescu, Strunga, Tg. Frumos, Țigănași, Todirești, Tomești și Victoria.

Din păcate sunt însă și primării care au ignorat complet anul trecut solicitările noastre de a respecta legea și nu au publicat nici până acum aceste date, dovedind nu doar lipsă de respect față de lege și de contribuabil, dar și riscând o amendă între 5.000 de lei și 10.000 de lei ce poate fi aplicată de Inspecția Muncii pentru nepublicarea acestei grile de salarizare. Aceste primării sunt: Andrieșeni, Bivolari, Dumești, Erbiceni, Hălăucești, Mădârjac, Schitu Duca, Sirețel, Trifești, Vlădeni.

În plus, în județ există în continuare 4 primării care nu au nici măcar pagină web, acestea fiind: Erbiceni, Gropniță, Ipatele și orașul Podu Iloaiei.

Linkuri către listele publicate cu salariile din primării pe 2018, cât și cele colectate de USR Iași în 2017, sunt disponibile în acest tabel.

Vom actualiza și harta județului cu datele pe 2018 privind salariile din primării, dar pentru aceasta vom aștepta întâi răspunsurile primăriilor la solicitările trimise astăzi.

2 thoughts on “Continuarea proiectului USR Iași privind salariile din primăriile din județ”

 1. Buna. Unde pot semna in Iași pentru
  Fără Penali în funcții publice”?
  Eventual daca printez o lista de pe http://www.farapenali.ro si o înmânez voua completată de mai multe persons,o puteti accepta si da mai departe?
  Multumesc.
  Alexandra

  1. Momentan avem amenajat cortul în fața gangului Moldova Mall către Teatrul Național. În general, suntem acolo de luni până vineri, între orele 17 și 20.

   Ne mai gasiti si la sediu – in spatele Tribunalului vechi, Str. Costache Negri, nr. 35, bl. A1, et. 8, ap. 48, mun. Iași, Joi si Vineri 18-20

   sau puteti suna pe colegul nostru, Liviu Rusu, 0744700671 si stabili cu dumnealui unde sa va intalniti sa semnati / predati liste.

   Da, puteti printa si dvs o lista de pe http://www.farapenali.ro/ si completa cu mai multe semnaturi si apoi preda mai departe noua, dar va rugam sa aveti in vedere ca fiecare lista (foaie) trebuie sa contina semnaturi doar de la persoane din aceeasi localitate, iar fiecare judet are liste separate. Deci o foaie/lista pt Iasi (pt semnaturile persoanelor cu adresa in Iasi), una pt Pascani (semanturi persoane cu domiciliul in Pascani), una pt Miroslava, si tot asa. La fel, pt Vaslui si alte judete – liste separate. Si sa fie completate cu litere de tipar. Multumim!

Comentează:

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *