“Până hăt de carte!” la Dumeşti

Campania “Până hăt de carte!” a ajuns pe 19 mai 2018 și la biblioteca din comuna Dumeşti, cu un număr de 478 de volume.

„Sâmbătă, la Dumești, mi-am dat seama că, chiar dacă nu răsturnăm munții, astfel de inițiative sunt necesare și mult mai importante decât par la prima vedere. Curiozitatea și nerăbdarea din ochii copiilor privind sacii cu cărți m-au convins definitiv. Am încredere că o comunicare constantă cu bibliotecarii, care sunt legătura directă cu elevii, cu cititorii, salvează, puțin câte puțin, situația. Proiectul nostru va continua, vom veni și cu alte surprize, vom fi alături de bibliotecari, pe care îi vom încuraja să facă din instituții adevărate case deschise pentru cititori. Cât timp vom avea donatori, vom continua să vizităm bibliotecile din mediul rural, uitate de timp și de autorități.” (Dan Lungu, Senator USR Iași, inițiatorul campaniei)

In urma apelului public lansat în luna martie 2017, de către Biroul parlamentar al senatorului USR Dan Lungu, peste 3000 de cărți au fost stranse și donate unor biblioteci din comune ale județului Iași. Până în prezent, 390 de cărți au ajuns la biblioteca din comuna Răducăneni, 410 cărți la cea din Probota, 250 la Erbiceni, 240 la Andrieșeni, 237 la Ciortești, 270 la Gorban, 223 la Moșna, 320 la Cotnari, 405 la Sinești, 417 la Popești și 455 la Deleni.

Campania merge mai departe iar invitaţia rămâne valabilă şi în următoarele luni: cei care doresc vor putea dona în continuare, unul sau mai multe volume, la punctele de colectare amenajate cu sprijinul partenerilor. Acestea sunt:

· Biroul Parlamentar: Str. Grigore Ureche, nr. 3, bloc Walter Mărăcineanu, mezanin;
· Retro Cafe: Str. Lascăr Catargi, nr. 50;
· Meru: Bld. Carol I, nr. 3;
· Teatru Fix: Str. Cuza Vodă, nr. 10;
· Acaju: Str. Sf. Sava, nr. 15;
· Cafeneaua Noastră: Str. Sf. Lazăr, nr. 30;
· Harmony Café: Str. Păstorului, nr. 6 (lângă Hotel T23, Campus Tudor Vladimirescu).

Totodată, cei care vor să doneze şi se află în imposibilitatea de a ajunge la locaţiile mai sus menţionate pot contacta organizatorii campaniei la nr de telefon 0725 321 313 şi o echipă de voluntari se va deplasa la domiciliu.

Comentează:

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *