#OameniNoi în politică

#OameniNoi în politică este o inițiativă cetățenească, susținută de 26 de organizații civice și 4 partide politice care cred în valori democratice, în libertate și în domnia legii.
Inițiativa #OameniNoi este continuarea firească a campaniei #FărăPenali și a fost demarată în baza Legii 189/1999 privind exercitarea inițiativei legislative de către cetățeni. Inițiativa a fost deja publicată în Monitorul oficial și are nevoie de 100.000 de semnături pentru a ajunge în parlament.

Propunem:

1) Alegerea primarilor în 2 tururi de scrutin;

2) Introducerea votului preferențial pe liste de partid (liste deschise), astfel încât cetățenii să poată vota omul pe care îl preferă, iar nu lista impusă de partid;

3) Dublarea numărului de parlamentari care reprezintă diaspora prin aplicarea normei de reprezentare naționale și cetățenilor români cu domiciliul în afară țării;

4) Românii care trăiesc în afara țării, dar nu au domiciliul în străinătate, să poată vota la alegerile parlamentare la orice secție de votare din străinătate pentru candidații din județul în care își au domiciliul în țară;

5) Eliminarea pragurilor electorale la alegerile locale și europarlamentare;

6) Reducerea numărului de semnături necesare pentru înscrierea în alegeri

Proiectul oameni noi în politică este susținut de: Acțiunea Civică Galați, #activAG Pitești, Aradul Civic, VeDem Just, Brașovul Civic, Centrul pentru Studiul Democrației, Centrul pentru Resurse Civice, Corupția Ucide, Curățăm Galațiul, Eu Ro Aleg 2.0., Evident Deva, Geeks 4 Democracy, Inițiativa Craiova, Inițiativa România, Inițiativa Timișoara, Mureșul Civic, Oradea Civică, Platforma România 100, Rădăuțiul Civic, Reactiv Brașov, Reset Iași, Rezist Milano, #REZISTENȚA, Umbrela Anticorupție Cluj, Ștafeta Steagului Uniunii Europene, Vă Vedem din Sibiu
și Mișcarea România Împreună, Partidul PACT pentru România, Partidul Oamenilor Liberi, Uniunea Salvați România.

La Iași, toți cei care doresc să sprijine această inițiativa pot depune listele cu semnături la punctele de colectare fixe din Iași :

1. Cabinet de terapie Bowen str.Sararie nr.22 vis a vis de liceul Economic (marti, vineri 15:00-19:00, miercuri, joi, sambata: 9:30-12:00).
2. Manole Ioan, str. Dancu nr.5, in spatele Primariei Iasi langa Hotel Eden.
3. Gabriel Lazar, Calea Chisinaului nr.27, etaj 1, camera 5 (cladirea Fibresin, langa Egros, Baza 3, Luni – Vineri intre 11 si 14)
4. Sos. Nicolina nr.66, bl.985B parter (atelier reparatii incaltaminte).

Ne puteți găsi și în Piața Unirii (latura dinspre Hotel Traian), în intervalul orar 17:00- 20:00 (Luni-Duminică) și 10:00-13:00 (Sâmbătă-Duminică) .

 

Comentează:

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *