“Până hăt de carte!” la Românești

“Am două proiecte la care țin foarte mult și pe care le conduc. Unul este Până hăt de carte – o campanie de strângere de carte de la donatori privați. Luăm cărțile și le ducem în bibliotecile comunelor din județul Iași. Aceste biblioteci nu au mai primit cărți noi de prin anii ‘90 sau dacă-au primit, au primit foarte puține. Noi credem că educația și lectura sunt extrem de importante, dar poate în mod special în rural, unde există o disparitate a consumului cultural, dovedită de cercetări între urbanul mare, urbanul în general și mediul rural și atunci cu aceste cărți, încercăm să contribuim la echilibrarea lucrurilor.

Pe de altă parte, cunoașterea lucrurilor din mediul rural în zona rurală mă interesează în mod special, pentru că în Senatul României sunt la Comisia de Cultură și Mass-Media; specialitatea mea este cultura. Așa cum unii cred în PIB, alții în asfalt, eu cred în cultură. Cred că este la fel de importantă ca și PIB-ul, ca și asfaltul și fac tot ce pot în acest domeniu. ”

(Dan Lungu, Senator USR Iași, în cadrul conferinței de presă din 19. 10. 2018)

346 de cărți au ajuns pe 20 octombri la biblioteca din comuna Românești, jud. Iași.

In urma apelului public lansat în luna martie 2017, de către Biroul parlamentar al senatorului USR Dan Lungu, peste 3000 de cărți au fost strânse și donate unor biblioteci din comune ale județului Iași. Până în prezent, 390 de cărți au ajuns la biblioteca din comuna Răducăneni, 410 cărți la cea din Probota, 250 la Erbiceni, 240 la Andrieșeni, 237 la Ciortești, 270 la Gorban, 223 la Moșna, 320 la Cotnari, 405 la Sinești, 417 la Popești, 455 la Deleni, 478 de volume la Dumești, 533 la Dobrovăț și 491 la Grajduri.

Campania merge mai departe iar invitaţia rămâne valabilă şi în următoarele luni: cei care doresc vor putea dona în continuare, unul sau mai multe volume, la punctele de colectare amenajate cu sprijinul partenerilor. Acestea sunt:

· Biroul Parlamentar: Str. Grigore Ureche, nr. 3, bloc Walter Mărăcineanu, mezanin;
· Retro Cafe: Str. Lascăr Catargi, nr. 50;
· Meru: Bld. Carol I, nr. 3;
· Teatru Fix: Str. Cuza Vodă, nr. 10;
· Acaju: Str. Sf. Sava, nr. 15;
· Cafeneaua Noastră: Str. Sf. Lazăr, nr. 30;
· Harmony Café: Str. Păstorului, nr. 6 (lângă Hotel T23, Campus Tudor Vladimirescu).

Totodată, cei care vor să doneze şi se află în imposibilitatea de a ajunge la locaţiile mai sus menţionate pot contacta organizatorii campaniei la nr de telefon 0725 321 313 şi o echipă de voluntari se va deplasa la domiciliu.

 

Comentează:

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *