Apărătorii votului

Apărătorii votului

La alegerile de duminică am avut peste 18.000 de delegați în secțiile de vot. Ei au fost apărătorii votului pentru noi, s-au asigurat că toate materialele electorale sunt în regulă, au verificat cererile pentru urna mobilă, au stat multe ore în secție și au înmânat formulare de vot, iar seara au numărat voturile până târziu. Mulți dintre ei, cei care au ales să fie delegați în comune mici din județele roșii, au rezistat eroic la presiuni și intimidări din partea primarilor.

În comuna Singureni, județul Giurgiu, primarul Marian Pătuleanu a stat toată ziua în ușa secției de vot și le-a spus tuturor ce să voteze: cu PSD și fără formulare de referendum. Tot primarul și-a băgat oameni în secția de vot pe durata votării ca să intimideze delegații. Pentru a ne asigura că delegații vor fi în siguranță, de dimineața doi candidați, Ștefan Pălărie și George Gima, au plecat spre Giurgiu și au stat toată ziua alături de ei. Au fost și ei agresați verbal de primar, dar nu s-au mișcat din loc.

Din păcate, Singureni nu este singurul caz. Au fost mulți delegați USR PLUS care au fost supuși la intimidări pentru că reclamau neregulile.

Mai grav este că presiunile primarilor au continuat chiar și după vot. Unul din delegații Alianței dintr-o secție din județul Covasna a primit amenințări de la primarul localității, care i-a spus direct că îi va închide afacerea pe care o are în sat. Juriștii noștri i-au oferit consiliere pentru a gestiona situația.

NU este normal ca primarii să abuzeze de autoritatea lor pentru a încerca să influențeze oamenii. În sate și comune sunt mulți cetățeni care trăiesc cu frica ”domnului primar” și asta trebuie să înceteze. Alegerile europarlamentare au fost primele, dar urmează anul viitor alegerile locale, unde trebuie să schimbăm toți baronii locali care au instaurat domnia fricii.

Delegații noștri au fost niște eroi, le mulțumim, vom continua mesajul transmis prin vot și vom face dreptate.

Fără hoție ajungem departe! Împreună ajungem departe!
Alătură-te partidelor din Alianță, împreună suntem puternici.

www.usr.ro/inscriere

Aparatorii Votului

Comentează:

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *