Imobil de 4 etaje, construit pe conducte de apă

În Iași se construiește pe orice. Pe terenuri neconforme cu prevederile legale, chiar și pe conducte de apă.

Un imobil de 4 etaje se construiește în acest moment, printre alte blocuri deja existente, în cartierul Nicolina, pe o suprafață de 408 mp. Terenul pe care se construiește imobilul este traversat de două conducte de apă de uz comun, deși în proiect era prevăzută devierea conductelor. Construcția blocului cu 4 etaje a fost aprobată prin hotărârea Consiliului Local 60/2018, care menționează în articolul 3 că înainte de începerea execuției lucrărilor, toate reţelele tehnico-utilitare vor fi deviate.

După protestele a 270 de locatari ai cartierului prin care ei au reclamat nereguli în construirea blocului și lipsa consultării publice, după sesizări trimise la primărie și petiții semnate de aceștia, lucrările au fost sistate pe perioda verii, ulterior reluate luna aceasta fără ca problema să fie rezolvată și conductele să fie deviate, așa cum s-a agreat în proiect.
Inginerul constructor Petrică Moroi, vecin afectat de ridicarea imobilului, a subliniat ieri că “acele conducte sunt de uz comun şi afectează locatarii din zonă care sunt branşaţi la sistemul centralizat de încălzire”. “Conductele erau protejate, dar nu mai exista canivoul“, a declarat Petrică Moroi.

Săptămâna trecută, după un protest al locatarilor din zonă, a fost dispusă o nouă sistare de către Poliția Locală, dar lucrările au continuat.

Conform publicației ‘Ziarul de Iași’, în această dimineață lucrările pe șantier erau în plină desfășurare.

Ne-am săturat de scandalurile imobiliare care se țin lanț în orașul nostru. Aste pentru că avem o conducere care sprijină dezvoltatorii imobiliari călcând legile în picioare și ignorând problemele care pun în pericol siguranța cetățenilor. Din 2020 va fi altfel. Din 2020, Primăria Iași va fi condusă de oameni onești, competenți și responsabili.

Sursa foto: Ziarul de Iași

Comentează:

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *