30 de ani de libertate

Libertatea României a început în Timișoara.

Pe 16 decembrie 1989 s-a strigat pentru prima oară “Libertate!” și “Vrem o țară liberă!”. Tinerii studenți nu aveau să știe că strigătul lor va avea ecou în toată țara și că va duce la căderea regimului comunist.

Cei care și-au pierdut viața în decembrie 1989 vor fi întotdeauna niște eroi. Iar unitatea și demnitatea cu care Timișoara și-a cerut libertatea în fața regimului opresiv trebuie să continue să ne inspire în apărarea libertății noastre.

În ultimii 10 ani, cel puțin, apărarea libertății s-a dovedit a fi foarte importantă. Românii au arătat în numeroase momente, direct în stradă, că știu să își apere libertatea și statul construit în jurul ideii de libertate.

În toamna lui 2013, pentru Roșia Montană. În iarna lui 2014 când libertatea de a alege a fost restrânsă pentru milioane de români din Diaspora. În iarna lui 2015 pentru dreptul la viață, în urma incendiului din Colectiv. În februarie 2017 pentru apărarea justiției și a statului de drept. În august 2018, când sute de mii de români din Diaspora și-au cerut dreptul de a fi văzuți. Această apărare a libertății nu ar fi fost posibilă fără jertfa eroilor din Timișoara.

Astăzi, România împlinește 30 de ani de libertate. Un drept prețios pe care nu-l mai putem pierde niciodată. Avem datoria de a-l apăra și de a ne cinsti eroii care au luptat pentru acest drept.
Eroii nu mor niciodată.

Comentează:

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *