Reparăm după PSD

La mai bine de doi de la intrarea în vigoare a nocivei Legi a recursului compensatoriu și după ce au fost eliberați înainte de termen peste 21.000 de condamnați, unii dintre ei comițând noi crime, violuri și tâlhării, Parlamentul a reușit, astăzi, să-și îndrepte propria greșeală.

Problema condițiilor precare din penitenciare este reală, dar ea nu trebuie NICIODATĂ să fie pusă mai presus de siguranța cetățeanului.

Adevărul este, în fapt, că subiectul condițiilor din penitenciare a fost doar folosit de PSD, ALDE și UDMR pentru a impune o grațiere mascată și pentru a-i favoriza pe infractori.

Noi, Uniunea Salvați România, am încercat să-i împiedicăm. În 2017, când PSD, ALDE și UDMR au dublat numărul de zile acordate deținuților pentru condițiile improprii din închisori și când au denaturat complet sensul inițial al proiectului de lege, parlamentarii USR au luptat în comisii și au votat „împotrivă” în plen.

Am atacat legea, apoi, la Curtea Constituțională. Când și această pârghie parlamentară a eșuat, am depus primii proiect de abrogare a legii. Din păcate, aceleași partide care se declară astăzi susținătoare ale ideii de abrogare, adică PSD și aliații săi, s-au opus și au blocat proiectul. A fost nevoie de două rânduri de alegeri pierdute de social-democrați și de o schimbare a Guvernului pentru a ajunge la votul de astăzi.

Mai sunt multe de reparat după guvernările PSD și vom continua să luptăm pentru asta!

Comentează:

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *