Un viitor verde pentru Iași

Poluarea aerului în Iași este cauzată în primul rând de traficul infernal din oraș. Prin urmare, soluțiile trebuie să pornească de la îmbunătățirea mobilității urbane. Măsurile pe care le voi lua ca primar au la bază experiența a zeci de alte orașe europene unde aceste măsuri au dat rezultate.

Ieșenii vor respira aer curat după ce traficul greu va fi scos în afara orașului și după ce transportul public va fi îmbunătățit. Investițiile în infrastructură, managementul inteligent al traficului, aplicarea unor politici corecte de parcare în oraș, verificarea poluatorilor și reabilitarea termică a blocurilor vor fi ajuta la reducerea emisiilor nocive în atmosferă. Plantarea de arbori și întreținerea corespunzătoare a spațiilor verzi, încurajarea soluțiilor de transport alternative vor ajuta și ele la păstrarea unui aer curat. Iar ieșenii vor avea la dispoziție o rețea de măsurare a calității aerului astfel încât să știe în timp real care este situația în cartierul unde locuiesc.

Soluții sunt. Este nevoie de un primar cu viziune care să le pună în aplicare. Voi fi primarul de care Iașul are nevoie.

Cosette Chichirău

Comentează:

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *