Primul caz de Coronavirus la Iași

🔴 Solicităm Primarului Chirica și Președintelui Consiliului Județean să dea un bun exemplu și să nu participe la evenimente, să nu organizeze evenimente sau întâlniri care nu sunt absolut necesare.

🔴 Solicităm universităților ieșene suspendarea cursurilor.

🔴 Propunem Primăriei Iași să pregătească un plan de redundanță pentru toate serviciile pe care le gestionează municipalitatea. Asta înseamnă un plan pentru asigurarea continuității serviciilor chiar și în cazul în care, de exemplu, jumătate din personal intră în izolare sau în carantină.

🔴 Propunem de asemenea ca Primăria Iași să ia legătura cu toți furnizorii de utilități, de la apă și canal, până la salubritate și să le ceară un plan de asigurare a continuității serviciilor. Altfel spus, să pregătească un plan pentru scenariul pesismit, astfel încât restrângerea forței de muncă disponibile să nu afecteze continuitatea furnizării serviciilor.

🔴 Propunem ca Primăria Iași să reducă la minimum interacțiunea fizică dintre angajați și dintre angajați și public. Asta înseamnă că toate activitățile care pot fi făcute de-acasă să fie făcute de-acasă și toate serviciile care pot fi oferite online să fie oferite online. Primăria poate înjumătăți numărul angajaților dintr-un birou dacă aceștia vin la lucru în zile alternative. Să ținem cont de faptul că primăria angajează zeci de mii de oameni, este printre cei mai mari angajatori. Oamenii nu trebuie purtați pe drumuri. Acolo unde este absolut necesar, trebuie să se programeze pe site sau telefonic astfel încât să nu existe niciodată aglomerație în punctele de relații cu publicul.

🔴 Municipalitatea trebuie să se asigure că există stocurile de medicamente și echipamente necesare plus o evaluare precisă a capacităților de preluare a cazurilor de înbolnăvire cu coronavirus. De asemenea, să pregătească spitalele desemnate pentru primirea cazurilor de coronavirus cu unitati cu capacitate de triaj, izolare si tratament a cazurilor suspecte, probabile, si confirmate in spatii hoteliere medicale dedicate cu circuite decuplate de fluxul medical comun. Asigurarea celorlalte unitati medicale din Iași cu arii desemnate pentru triaj si evaluare.

🔴 Nu în ultimul rând, Municipalitatea trebuie să se asigure că în instituțiile din subordine sunt asigurate condiții pentru o igienă optimă. De la dispensere pentru dezinfectanți până la curățenie exemplară în spațiile comune și decongestionarea birourilor aglomerate, totul trebuie să fie conform recomandărilor pentru limitarea răspândirii coronavirsului.

Din responsabilitate față de oameni, USR Iași își suspendă acțiunile cu publicul în perioada următoare. Vom ține ședințele de partid online. Facem apel la partidele din Iași și la autoritățile locale să suspende întrunirile cu mulți participanți. Politicienii și demnitarii sunt primii care trebuie să dea dovadă de responsabilitate.

Comentează:

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *