Fără hoție la Ministerul Mediului

Fără hoți de lemne în fruntea ministerului mediului!

Cum să avem păduri în România când însuși ministrul mediului, Costel Alexe, este ocrotitorul suprem al mafiei lemnului?

Pădurea Dobrovăț de lângă Iași a fost retezată acum 3 zile și o nouă defrișare de 4 ori mai extinsă este planificată pentru data de 9 aprilie, conform publicației ReporterIS. Toate acestea se întâmplă sub oblăduirea lui Costel Alexe, ministrul mediului, care ne asigură că totul se face legal, punând defrișările sub pretextul regenerării. Conform datelor oficiale, 10.000 metri cubi de masă lemnoasă s-au tăiat în pădurea Dobrovăț, într-o afacere de 1 milion de euro. Alți 38.000 de metri cubi urmează a fi aprobați pentru tăiere pe 9 aprilie, într-o afacere de 15 milioane de lei.

Se pare că mafia lemnului este printre principalii beneficiari ai stării de urgență iar defrișările au devenit afaceri prin furt legal în România.

Asaltați de mesaje, filmulețe și sesizări legate de tăieri de păduri și transporturi obscure de lemne, Parlamentarii USR au trimis o scrisoare deschisă către președintele Klaus Iohannis, prim-ministrul Ludovic Orban și ministrul Mediului, Costel Alexe, prin care fac apel la stoparea urgentă a tăierilor de păduri.

Ne așteptăm ca domnul Klaus Iohannis și domnul Ludovic Orban să ia cunoștință de defrișarea planificată pentru această lună și să oprească masacrul pădurilor. Nu putem permite hoților de lemne să profite de pe urma stării de urgență! Mai mult ca oricând, România are nevoie de surse de aer curat și de verdeață. Ne facem bine salvând pădurile!

Comentează:

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *