Legea USR de abrogare a pensiilor speciale poate trece de Curtea Constituțională

Legea USR de abrogare a pensiilor speciale poate trece de Curtea Constituțională! Dar a fost respinsă pentru că între vechile partide și judecătorii CCR este un blat evident. Unii propun legi viciate și ceilalți le resping pe bandă rulantă. O vom redepune!

Asta s-a întâmplat ieri: CCR a respins ca neconstituțională legea care prevedea abrogarea pensiilor speciale, cu excepția celor din Armată și Ministerul de Interne.

A fost încă o ocazie ratată de a face dreptate în domeniul pensiilor. Decalajul de venituri între un pensionar de lux și un pensionar obișnuit este scandalos de mare, fără egal în rândurile țărilor civilizate. Înțelegem că unele categorii profesionale au pensii mai mari și altele mai mici. Dar decalajele sunt pur și simplu strigătoare la cer. Valer Dorneanu, președintele CCR, a încasat 322.000 de lei pensie specială de magistrat, plus pensie de deputat 74.000 de lei, plus salariu de 289.000 de lei de la Curte. Din cei 9 judecători ai CCR, 6 primesc pensii speciale, al căror cuantum este comparabil cu pensia lui Valer Dorneanu. Așa că decizia de ieri era previzibilă.

Din păcate, deocamdată, infractorii își fac legi în Parlament, aleșii locali își votează PUZ-uri aberante și pensionarii de lux de la CCR își apără pensiile speciale. Asta trebuie să se schimbe! Și vom schimba împreună, la vot.

Comentează:

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *