Oameni Curați în Politică

 

În România, și în Iași, există două lumi opuse: pesedismul, unde furtul și corupția sunt regulile, pe de o parte, și lumea reală, pe de altă parte, unde onestitatea, libertatea, democrația, economia de piață sunt valorile.

De 30 de ani, România învinge periodic PSD. Dar ratează mereu victoria asupra pesedismului. Este timpul să învingem pesedismul în România și la Iași. Aceasta este miza alegerilor din 2020.

Pesedism înseamnă să încasezi bani fără să faci nimic; înseamnă să furi fără să fii pedepsit; înseamnă să faci avere când ai o funcție publică, în loc să reprezinți cetățenii; Pesedismul înseamnă să primeșți autorizație să construiești o vila și să construiești un bloc; înseamnă să nu-ti poți justifică averea – să ai vile, terenuri, proprietăți pe care nu aveai cum să le obțîi prin muncă cinstită; înseamnă chiar să faci pușcărie și tot să nu dai înapoi ce ai furat;

Pesedismul este prezent în toate partidele vechi, iată că la Iași, și în PNL. În ultimii 30 de ani, pesedismul, formă modernă a comunismului, a infestat instituțiile și partidele, în timp ce oamenii normali și-au construit viață pe cont propriu.

USR și PLUS s-au născut dintr-un strigat al societății civile că așa nu se mai poate; că “tranziția” trebuie să se termine; suntem de 30 de ani în tranziție și nu mai scăpăm de pesedism. Ne-am numit “oameni noi în politică” pentru că era cel mai simplu mod de a dovedi oamenilor că noi n-am furat; pentru că până în 2016, dacă erai în politică, automat erai perceput ca hoț. Însă ce spuneam de fapt este că suntem “oameni curați în politică”, un fapt nemaiîntâlnit până în 2016.

USR este de 4 ani în politică; PLUS este de 2 ani în politică; și deși am făcut și greșeli, nu am făcut niciodată rabat de la onestitate și competență; Am dovedit că suntem oameni curați în politică

Dacă vrem că Iașul să nu mai funcționeze în două lumi paralele, una a furtului și incompetenței, și altă a inițiativei private, toți oamenii curați din politică, și din afara ei trebuie să se unească.

Ieșenii au ambiții mari, dar primarii Iașului au avut ambiții mici; de aceea, cu Simirad-Nichita-Chirică, Iașul a rămas în urmă, a stagnat, deși are un potențial uriaș. Mihai Chirică este în primărie de 20 de ani, că director tehnic, viceprimar și acum primar, și totuși niciun proiect mare nu a fost realizat în Iași; suntem blocați în mărunțișuri.

În februarie 2020, erau 4 forțe politice care puteau lupta cu pesedismul: USR, PLUS, o parte din PNL și IPM. Până acum 3 zile, erau tot 4 forțe politice curate: USR, PLUS, echipa din PNL a lui Marius Bodea care a evadat din pesedism și IPM. Astăzi, 3 forțe s-au unit și îi așteptăm și pe colegii de la IPM alături de noi.

Această soluție, pe care ieșenii o așteptau, a fost dificil de realizat. Toți am făcut sacrificii și am renunțat la orgolii, pentru un bine mai mare decât noi, pentru obiectivul de a oferi Iașului o administrație onestă și competentă.

Cu un primar de la USR, un viceprimar de la PLUS, un viceprimar de la IPM, și un președinte CJ de la fostul PNL, avem o echipă puternică, unită, care va realiza marile proiecte ale Iașului.

Comentează:

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *