Răzvan Timofciuc, consilier USR Iași: Proiect pentru extinderea și modernizarea parcului de joacă din Bucium, zona Plopii fără Soț

Răzvan Timofciuc, consilier local USR Iași, a inițiat un proiect de Consiliu Local pentru modernizarea și extinderea parcului de joacă din Bucium, zona Plopii fără Soț. Concret, proiectul presupune aprobarea demarării procedurii de achiziție în vederea cumpărării terenurilor din cartierul Bucium, zona Plopii Fără Soț, în vederea construirii unei mini-păduri urbane și terenuri de sport.

„Cartierul Bucium este în plină expansiune imobiliară, însă lipsesc spațiile de promenadă și relaxare pentru ieșenii care rezidențiază aici. Propunerea vizează extinderea parcului de joacă din zona Plopii fără Soț într-un parc public de mari dimensiuni, împreună cu albia pârâului Vămășoaia. În prezent, adolescenții din cartier se joacă în zona spațiului de joacă pentru copii. Pe suprafața extinsă, s-ar putea amenaja și terenuri de sport cu acces gratuit, precum și plantați arbori”, a declarat consilierul local din partea USR Iași.

Terenul respectiv este mărginit de o arteră de circulație foarte solicitantă, șos. Bucium, care generează poluare atmosferică și fonică, fiind binevenit un astfel de proiect.

În cadrul Bugetului pe anul 2022 au fost alocați 3 milioane lei pentru achiziția de imobile. În urma rectificărilor bugetare, au mai rămas 1 milion lei.

Terenul propus pentru achiziție este de aproximativ 5000 mp și se află în intravilanul Municipiului Iași.

Comentează:

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *